bergsfarm.blogg.se

Om vardagen på Bergs Farm.

Couldn't be Better

Kategori: Allmänt

Bettan är en welsh sek D född 2011 e. Ias Cadarn - Valhalla's More Magic. Hon är dotter till Hulda och hennes far är en prestationsstammad welshcobhingst e.Broughton Replica (45p) - Henfynyw Tywysog (flera SM-medaljer i dressyr). Bettan är en supertrevlig individ med bra temperament och kanonfina gångarter. Bettan är till salu om rätt köpare dyker upp. 
 
Regelbundet avmaskad, verkad, vaccinerad.
Löshoppad, har åkt transport.
 

Haymo's Fuké

Kategori: Allmänt

Hulda är en welsh sek C född 2000 e. Valhalla's More Magic - Merlyn Welsh Diamond och kom till oss 2010. Hulda är ett avelssto och mäter 134 cm över manken. Hennes tävlingskarriär blev kort p.g.a. skada men hon har startat lätta klasser i dressyr med över 70% och har dessutom en helbror i Danmark som tävlar FEI på nationell/internationell nivå. 
 

Chips

Kategori: Hästarna i stallet

Chips är en halvblodsvalack född 2004. Han är e. Bernstein - Maraton och kom till oss när han var tre år. Då hans väg har kantats av en del problem såsom sadeltvång, lösa benbitar m.m. samt det faktum att han var helt ohanterad och livrädd som treåring, har han behövt mycket tid för att mogna och komma till sin rätt. Snällare häst är svårt att hitta men självförtroendet är inte det bästa så tävlingsbanorna har inte varit aktuella förrän nu. Vi ser fram emot vårsäsongen med spänd förväntan!
 
 

Beata

Kategori: Hästarna i stallet

Beata är ett halvblodssto född 2005 e. Majim G u. Jennie II ue. Bernstein - Jaguar.
Denna damen är en egen uppfödning som har haft en del hyss för sig men som nu har börjat mogna till sig och bli riktigt trevlig. Hon har debuterat på dressyrbanorna i LB och LA men har inte tävlat under 2012. Under vintern ska vi slipa på tävlingsformen för att förhoppningsvis ge oss ut på dressyrbanorna under 2013. Beata har dessutom en väldigt trevlig hoppteknik och även om vi intresserar oss mest för dressyren så kommer hoppningen att få lite mer utrymme i träningen framöver!
 

Snö

Kategori: Allmänt

Nu har snön anlänt till Farmen och allt är vintervitt och rent. Även om det är vackert med allt det vita och trots att snön lyser upp i mörkret, så kan jag inte låta bli att vara lite bitter över vintervädret. Jag är en riktig fryslort och plågas av yttertemperaturerna samtidigt som merarbetet i stallen växer i stadigt tempo. Vattnet i hagarna fryser, stallplanerna och vägarna till hagarna ska skottas, utrustning blir blöt när snön vräker ner och inga kläder i världen tycks klara att hålla kylan i schack under långa stalldagar. 
 
På dagtid har jag just nu fullt upp med min praktik på en högstadieskola så ridningen hinns inte med i den utsträckning som jag hade önskat. Men stallarbetet löper ju på som vanligt och nu är det bara den här och nästa vecka kvar på praktikperioden. Därefter hoppas jag att allt ska återgå till det normala igen. Min förhoppning är att hinna klippa Chips och Beata under någon utav dessa veckor då båda två börjar likna någon slags mammutkorsning. 
 
På torsdag kommer hovslagaren och skor Chips och Boyen samt verkar Lady. Beata, Hulda och Bettan fick sin pedikyr förra veckan. Så nu blir det snösulor på och broddarna ska rotas fram, sen ska det tränas för fulla muggar. Nu börjar det närma sig insläpp så jag får väl sätta igång och knöla på ett halvt ton vinterkläder så att jag inte fryser ihjäl!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Mitt första inlägg.