bergsfarm.blogg.se

Om vardagen på Bergs Farm.

Bilder från tävling i höstas med Beata

Kategori: Allmänt

 
 
 
Tillägger att det slutade med över 65% och placering och fotograf var Emy Gustafsson. 
 

Chips är utdömd

Kategori: Allmänt

Idag har veterinären varit ute och gjort klart de sista papprena på Chips. För er som inte vet så blev Chips sparkad i huvudet våren 2013 och spräckte skallbenet. Röntgen visade att frakturen var stabil och efter en relativt kort konvalescens följde en okomplicerad igångsättning och under sommaren gick han helt fantastiskt bra. Men en dag under slutet av sommaren hände något och han har blivit allt sämre för varje dag som gått. Efter många veterinärutredningar, behandlingar och mediciner är han nu utdömd och så fort alla papper är klara så kommer han att lämna oss. Så fruktansvärt sorgligt på en sådan underbar individ! Tyvärr så är han ju ingen sund häst och har egentligen aldrig varit, skador och sjukdomar har följt honom ända sedan han var liten och vi hoppas att vi gör det som är bäst för honom. Han kommer alltid att finnas med oss och det värker hårt i hjärtat redan nu. Att behöva ta farväl kommer att bli en mardröm. Usch, jag vill inte ens tänka på det!

 

 

2014

Kategori: Allmänt

Då var det dags att bita tag i ett nytt år och med nya utmaningar! Beata har varit en riktig vilde den senaste tiden. Hon får förskräckligt mycket överskottsenergi när marken i hagarna är frusen och knölig och det har över huvud taget inte gått att rida henne alls. Åtminstone inte utan att riskera livet. Men nästa vecka är det dags att ta tag i saker och ting igen. Igångsättningen får börja med lösgalopp i ridhuset varje dag tills hon lugnar ner sig!
 
Chips ska få besök av veterinären på torsdag och sedan är utdömningen äntligen klar. Det låter hemskt att säga "äntligen" men det har varit en jobbig resa för oss alla och på ett sätt blir det skönt att komma till en punkt. Det sorgliga är ju att punkten slutar med att släcka ett liv och att vi förlorar en mycket älskad arbetskamrat, familjemedlem och vän. 
 
I helgen hade vi en spekulant på Hulda på besök och hon tyckte mycket om henne och bestämde sig på plats så helgen den 15-16 februari kommer finaste ponnybusen att flytta till sin nya matte. Det är blandade känslor där också men sorgen över att Hulda flyttar från stallet försvinner lite i skuggan av att Chips ska avlivas. Såklart kommer den lilla svarta pärlan att vara djupt saknad på gården men henne kan vi ju hälsa på när som helst!
 
Nej, nu måste jag göra lite nytta igen innan läggdags. Godnatt!
 
Finaste Chipset! <3