bergsfarm.blogg.se

Om vardagen på Bergs Farm.

Bettan

Kategori:

Bettan är ett welsh cob-sto född 2011 e. Ias Cadarn u. Haymo's Fuké (se hästarna i stallet) ue. Valhalla´s More Magic. 
 
Bettan är en social och trevlig individ med gott temperament och mycket goda gångarter. Hon är van vid uppstallning på box men går just nu på lösdrift, hon trivs med båda delarna. Bettan har åkt transport vid flera tillfällen men aldrig varit bunden, lastning och resor har gått bra. Hon har även löshoppat lite småhinder och visar på stort engagemang och intresse samt en fin samarbetsförmåga. Hon har också varit ute på lite skogspromenader med hästsällskap och det har gått hur bra som helst. Detta är en ponny som kommer att passa för alla discipliner och vi hoppas på att hitta en köpare med ambitioner för tävling och/eller avel men det viktigaste är att Bettan får ett riktigt gott hem!
 
Hennes pappa är en ung welsh cob-hingst som är guldbelönad på utställning samt har tävlat LA dressyr i unghästklasser med över 70% och är på väg framåt i sin karriär. Cadarn är efter Broughton Replica som är flerfaldigt guldbelönad med upp till 45(!)p. Hans morfar är den välkände hingsten Henfynyw Tywysog som har flertalet SM-medaljer i dressyr med olika ryttare. Hans mamma är flerfaldigt guldbelönad med upp till 44p. 
 
 
Bettans mamma är ett welshsto med mycket goda gångarter som tävlat lätta dressyrklasser med över 70% som unghäst men en skada satte stopp för den fortsatta tävlingskarriären. Hon har ett helt fantastiskt temperament och är visad och avelspremierad med 9-8-7-8-8=40 p och guld. Hennes helbror Haymo´s Extreem More Magic tävlar FEI dressyr i Danmark och matchas för internationella klasser. 
 
Bettan i somras.
 
Haymo's Extreem More Magic. 
 
Haymo's Fuké. (Modern).
 

Henfynyw Tywysog.
 
Mer om Ias Cadarn (fadern) hittar ni här: http://www.stallstenstorp.dinstudio.se/text1_47.html
 
Ring Emelie 0768 52 60 84 vid intresse!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: