bergsfarm.blogg.se

Om vardagen på Bergs Farm.

Hästarna i stallet just nu

Kategori: Hästarna i stallet

Eftersom den här bloggen har varit inaktiv under en tid så tänkte jag att det skulle vara på sin plats att presentera hästarna i stallet. Så en kort presentation av djuren följer:
 
Beata
Halvblodssto - 2005
e. Majim G u. Jennie II ue. Bernstein - Jaguar
Ett sto med mycket vilja och energi men god ridbarhet och mycket lydig. Har halkat efter lite i utbildningen då hon varit lite knepig som unghäst men har blivit bättre för varje år. Utbildad LA/Msv dressyr, startad LA men sparsamt tävlad då hon som sagt varit lite stökig. Målet för i år är att komma tillbaka till ridkänslan från 2013. Beata har vilat lite över vintern och under våren kommer hon att sättas igång igen och förhoppningsvis vara startklar LB/LA igen framåt sommaren. Därefter siktar vi på debut i Msv våren 2015 om allt går som planerat. 
 
 
Chips
Halvblodsvalack - 2004
e. Bernstein u. Menuette ue. Maraton
Enormt snäll och ridbar valack med fantastiska gångarter men som tyvärr har en strulig historik och egentligen varit sjukdoms- och skadedrabbad ända sedan han föddes. Är utbildad LA/Msv dressyr men har p.g.a. sina täta skade- och sjukdomsperioder sällan fått visa vad han går för. Är nu utdömd efter en sprakskada i huvudet med skallbensfraktur, nervskador och headshaking syndrome som följd. Bland annat. Världens mest samarbetsvilliga individ!
 
Lady
Halvblodssto -1994
e. Racot ue. Asferg Cyklo
Dansk import som tävlat svår hoppning med placeringar i sina ungdomsdagar men som nu används i avel. En fantastiskt vänlig, positiv, lugn och väluppfostrad häst som alla kan rida och hantera! Bättre avelssto går inte att hitta! Dräktig just nu med Heartbeat. 
 
 
Lotta
Halvblodsso - 2012
e. Corporal VDL u. Lady ue. Racot
Halvblodssto med trevligt temperament, god typ och goda gångarter. En känslig individ med en positiv inställning! Här är en gammal bild från hösten 2012. 
 
 
Lisen
Halvblodssto - 2013
e. Cabachon u. Lady ue. Racot
Tuff tjej med skinn på näsan. Betydligt kaxigare än sin storasyster och har mycket positiv energi! Oerhört social :)
 
 
Haymo's Fuké
Welshsto - 2000
e. Valhalla's more Magic u. Faron ue. Merlyn Welsh Diamond
Oerhört vacker ponny med ett fantastiskt temperament. Goda gångarter och guldbelönad på utställning med 9-8-7-8-8=40p. Har en helbror i Danmark som är utbildad svår dressyr och har tävlat de högsta klasserna som ponny. Själv har hon tävlat lätta dressyrklasser med 70% innan en skada satte stopp för tävlingskariären. Hos oss används hon som avelssto och axlar den uppgiften med bravur! Dräktig just nu med ridponnyhingsten Dunhill S. 
 
Couldn't be Better
Welsh cob-sto - 2011
e. Ias Cadarn u. Haymo's Fuké ue. Valhallas mor Magic
Ungponny med riktigt goda rörelser och gott temperament. Blir stor D-ponny och är insutten under hösten 2013 och fortsatt inridning kommer att påbörjas under våren 2014. Mycket känslig men positiv som få och väldigt social! 
 
Guiness
Welsh Partbredhingst - 2013
e. FS Pearcy Pearson u. Haymo´s Fuké ue. Valhalla's more Magic
Prestationsavlad dressyrponny med pappa som tävlar svår dressyr mot stora hästar med vinster och placeringar. En riktigt tuff kille med fantastiska gångarter! 
 
 
Enya
Ridponnysto - 2004
En snäll ponny som är lite otrygg i sig själv. Personlig och social.
 
 
Boyen
Fjordvalack - 1988
Gårdens gamling och allas ögonsten! Tryggare häst går inte att hitta. Alltid snäll, alltid lugn och alla kan rida och hantera honom. Mycket personlighet och så fruktansvärt söt!
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: